Sosyal Çalışma Aktif Ömür yapar

Daha az şanslı olanlara yardımcı olabilir Hayat daha anlamlıdır. Çeşitli sosyal faaliyetlere gönüllü de bize daha fazla uzun ömürlü yapmak bilinmektedir .

Biz sokak çocukları eğitim ve çok daha fazlası , hastanede kanserli çocukların faaliyet eşlik edecek , bu körler için kitap okuma gibi , yapabileceğiniz pek çok sosyal aktiviteler vardır .

Söz konusu sosyal faaliyetlerin sağlık etkilerinin analizi , sosyal gönüllü sosyal faaliyetlerde olmayanlar yüzde 22 daha düşük bir ölüm oranı vardı .

40 çalışmaların bir analizi de genel olarak gönüllü depresyon riskinin daha az olduğunu ortaya koydu . Ayrıca hayatlarından daha memnun . Yapmak iyi şeylergönüllü iyi bir hayat hissettirmek gibi görünüyor.

Buna rağmen , sosyal olayların olumlu yararları biz düzenli olarak yaptıktan sonra yeni hissettim çıkmıştı . Eğer varsa Bu yüzden son zamanlarda sosyal faaliyetlerde sadece bir veya iki kez , yani telaffuz değil iç memnuniyeti etkileyebilir .

İngiltere'de Exeter Tıp Fakültesi Üniversitesi Dr.Suzanne Richards tarafından yapılan bir çalışmada , o düzenli sosyal aktiviteler için zaman gönüllügönüllü incelendi .

Richards sosyal etkinliklere aktif , başkaları ile temas sıklığını artırmak yalnızlık rahatlatmak ve hayatın anlamlı hissediyor bu yüzden bize gerekli hissettirecek , açıklıyor .

Ama tam tersine , bencil insanlar kim görünüşe göre de olumlu bir etkisi oldu . Önceki çalışmalar ailesi üyeleri için bakımına yaptığı zaman kurban bir kişi hem duygusal hem de fiziksel olarak daha az sağlıklı olduğunu göstermektedir .

" Bu bir taahhüt olacak şekilde çok fazla zaman harcayarak yaşam memnuniyeti için olumlu faydalar getirebilir bir gönüllü arasında ince bir sınır olabilir , " araştırmacı diyor .

Zaman içinde , yapılması gerekiyordu , çünkü başkaları için bir kama bakım faaliyetleri strese neden eğer araştırma ekibi , kaydetti .

0 comments

Post a Comment