Gezonde zwangerschap Tips voor mama Fat en Skinny

In het begin van de zwangerschap , aanstaande moeders moeten een onderzoek doen door medisch personeel . Naast de toestand van de zwangerschap vast te stellen , is het ook nuttig om te weten hoe de algemene gezondheidstoestand .
Een van de controles die nodig zijn om te meten hoeveel lichaamsgewicht ( BW ) van de voedingsstatus vroege zwangerschap te bepalen . BB wordt het belangrijk om te weten waarom ? Omdat BB in vroege zwangerschap bij de basis om het patroon van toename BB door zwangerschap bepalen .

Algemeen aanwas BB moeder tijdens de zwangerschap is ongeveer 10-12,5 kg . Uiteraard , hoogte ( TB ) treft moeders tijdens de zwangerschap verhogen BB . Bijvoorbeeld , moeders met een relatief hoge body kiezen grotere aanwas BB moeders met tbc dan kort .

Voor moeders met pre - zwangerschap mager lichaam , zal naar verwachting stijgen over 12,5-18,5 kg BB , terwijl voor moeders met een normaal gewicht zullen naar verwachting stijgen over 11,5 B -12,5 kg . Terwijl moeders met lichaamsvet vóór de zwangerschap , zal naar verwachting stijgen ongeveer 7 tot 11,5 kg BB .

Lichaamsgewicht niet omhoog gaan

Nou , het ding om op te merken , BB winst tijdens de zwangerschap geassocieerd met de consumptie of inname van voedsel , of een veel of weinig . Als aanstaande moeders ervaren ondervoeding , verwacht in trimester II en III kan BB 500 gram toe per week . Terwijl de moeders die bekend zijn voedzamer of obesitas wordt geadviseerd om BB 300 gram per week toe te voegen .

Wat als de moeder nooit rose BB ? Dit gebeurt omdat van een disbalans tussen voedselinname en lichaam nodig heeft. Met andere woorden , voedselinname kreeg kleiner zijn dan de . Deze voorwaarde zou niet los worden gezien van het risico , zoals de foetus zo ondervoed , baby's geboren met een laag geboortegewicht , zodat de impact op de groei en ontwikkeling in de toekomst .

bij ondergewicht

Dus zelfs ondergewicht moeders lopen het risico op vroeggeboorte , laag geboortegewicht ( LBW ) , zelfs wanneer moederschap bloeden . Studies uitgevoerd van de London School of Hygiene & Tropical Medicine , blijkt dat ongeveer 72 procent van de aanstaande moeders die ondergewicht blijkbaar had een miskraam in het eerste trimester .

Nou, om miskramen te voorkomen , aanstaande moeders moeten supplementen van foliumzuur , ijzer en andere vitaminen nemen . Bovendien , de portie eten moet goed om BB nodig worden verhoogd worden . Om de nutritionele behoeften van moeders die mager voldaan , probeer het eten van voedingsmiddelen met een beetje jus . Op het dagelijkse menu , voeg verse groenten en fruit .

Wanneer lichaamsvet

Hoe zit het met moeders met een overmaat BB ? Deze voorwaarde is ook niet gespaard van het risico , bijvoorbeeld , een laag geboortegewicht , bloeden of vergiftiging van de zwangerschap , hoge bloeddruk , diabetes , de foetus groeide normaal zo moeilijk geboorte , de mogelijkheid van het ervaren van complicaties tijdens de bevalling .

Hieraan gerelateerd , onderzoek Dr Fiona C. Denison en zijn team van de Universiteit van Edinburgh UK bevestigt , moeders met overgewicht ( obesitas ) in het eerste trimester van de zwangerschap en dat haar gewicht gestegen waarschijnlijk een langere draagtijd passeren en het risico complicaties .

Dr Denison werd geopenbaard , obesitas een significant risico voor de gezondheid van zowel moeder als foetus. In de studie , hij en zijn team vonden dat obesitas was significant geassocieerd met complicaties zoals zwangerschapsdiabetes en hoge bloeddruk als gevolg van zwangerschap .

Bovendien, als er een toename BB , vooral in de leeftijd van 28 weken , treedt in het algemeen of pre-eclampsie zwangerschap . Symptomen zijn het lichaam en voeten zwellen . Bij ernstige hypertensie , ziekenhuisopname nodig zodat de moeder kan nemen om het optreden van toevallen voorkomen tijdens de zwangerschap .

Daarom potentiële moeders lijden aan obesitas of met een overmaat BB heeft behoefte aan een dieet met weinig calorieën en vet om hun voedingstoestand te verbeteren . Opmerking eet evenwichtig terwijl het controleren van de bloeddruk . Daarnaast merken ook hoe om te eten , niet zo veel eten in kwantiteit als goed.

Een ander ding om op te merken is de toevoeging van energie om obese moeders mogen niet meer dan 300 kcal / dag. Gewichtstoename dient niet meer dan 3 kg per maand of 1 kg per week . Verminderen voedingsmiddelen die zijn zoet , hartig , en bevatten veel vet , zoals rundvlees , kip met de huid , vette voedingsmiddelen , en dergelijke. Terwijl fruit dat moet worden beperkt is durian , jackfruit , en avocado's vanwege de hoge calorieën . Streven naar voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels te eten .

0 comments

Post a Comment